Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

‘Microsoft koopt positief YouTube commentaar’

Door: Switchboy op: 2014-01-21, 1759 views

PlatformMicrosoft wordt ervan beschuldigd een deal te hebben gesloten met Machinima videopartners. In ruil voor een financiële tegemoetkoming zouden ze zich positief uitlaten over de Xbox One, aldus Ars Technica.

Uit gelekte e-mails naar populaire Machinima persoonlijkheden en een inmiddels verwijderde Tweet van Machinima's UK community manage zou blijken dat voor het aanbieden van video’s met in de eerste twee minuten minstens 30 seconden aan Xbox One gameplay beelden en het noemen dat op een xbox one werd gespeeld, de content aanbieders 3 doller kregen per duizend views. Ook moesten content aanbieders hun video taggen als 'XB1M13' en hun video's en posten tussen 13 januari en 10 februari om in aanmerking te komen voor de betaling.Wat de al twijfelachtige situatie verergert is dat de content makers volgens de gelekte informatie niets negatiefs over het product mochten zeggen over Machinima de Xbox One of één van de games. Ook moesten ze hun betrokkenheid in deze overeenkomst verzwijgen.

Ars Technica is van mening dat de regeling in strijd zou zijn met FTC richtlijnen voor het gebruik van promotie door beroemdheden in reclame, dit moet transparant zijn. "when there is a connection between the endorser and the seller of the advertised product that might materially affect the weight or credibility of the endorsement."

Interessant is dat uit de gelekte informatie zou blijken dat de promotie zou ophouden zodra een collectief 1.250.000 views op deze video's is bereikt,. Dit betekent dat de financiële investering van Microsoft in de promotie minimaal was.

Bron:Ars technica


Volgende en vorige item:
ALG Lionhead werkt aan iets anders dan Fable
PC Grand Theft Auto 5 op PC?!

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Registreer jezelf en/of log in om te kunnen reageren!


Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer