Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Civilizations IV

Door: Switchboy op: 0000-00-00, 1598 views

PlatformSid Meier's Civilization...
Weer een Civilization deel, ondertussen de vierde. Maar toch zijn er altijd verbeteringen en blijft het wel een beetje leuk om te spelen al zeg ik het zelf. Het is niet een van mijn favouriete vorm van Strategy games, maar toch speelt het wel lekker. Ik vind het spel wel behoorlijk ingewikkeld, want je moet met zoveel rekening houden en zoveel dingen doen, dat het soms wel lastig speelt. Ik denk dat de meesten wel bekend zijn met dit spel van 2K games en Firaxis Games. Maar voor degenen die het niet weten. Civ IV is een spel gebaseerd op de geschiedenis, je speelt het spel met het genoemde 'Turn-Based strategy'. Dit houd in dat je 'Turns' hebt. Jij bent de leider van een Natie (Nation) zoals Ghandi, of Julius Caesar, er zijn nog veel meer verschillende soorten. In die Turns, kan jij van alles doen, zoals vijanden aanvallen, steden bouwen, steden uitbreiden,je kan vanuit de 'Stone Age' helemaal doorgaan tot en met de 'Space Age', en nog veel meer, maar dat mag je zelf uitzoeken.


Zo veel aspecten...
Er zijn zoveel aspecten bij Civilizations. In het begin is het nog wel te doen, je begint met één stichter, en kan zo je eerste stad stichten. Je breidt steeds verder en verder uit, dat je op een gegeven zoveel te doen hebt, dat je het niet meer weet, die vind ik zelf wel een nadeel, dan wordt het spel een beetje te uitgebreid, en weet je echt niet meer wat je moet doen. Een spel dat lekker simpel is maar wel gevarieerd vind ik toch leuker. Daarom speel ik liever geen Turn-Based Strategy Games, want die zijn echt uitgebreid, ik hou meer van het Command & Conquer Generals systeem, of het Empire Earth en Age Of Empires systeem. Maar de Civilizations serie vind ik wel de beste, er zijn er ook niet zoveel volgens mij. Er is ook een Multiplayer. Ik heb deze nooit gespeeld, maar ik denk dat hij hetzelfde is als de single player, alleen dan online, wel leuk om te doen dus! Ik vind het altijd wel leuk om tegen andere mensen over de wereld te spelen.

Conclusie...
Mooie uitbreiding op zijn voorgangers, maar het blijft hetzelfde, en ik hou er niet zo van. Ik heb het daarom ook niet veel gespeeld, maar voor mensen die echt van Turn-Based Stategy Games houden, is dit een aanrader. Het is wel een echt nadenk spel, je moet overal rekening mee houden. Grijs spelen zal ik het nooit, maar af en toe, is het wel leuk om te doen, ik ben er alleen niet zo goed in, omdat met zoveel dingen rekening moet worden gehouden en dat vind ik minder leuk. Als je er van houdt is het de moeite waard, anders niet doen.

Review score van 70 van de 100

Volgende en vorige item:
Over Gamesdust
PC Prey

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Registreer jezelf en/of log in om te kunnen reageren!


Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer