Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

De geschiedenis van de Videogames: In den beginne

Door: Switchboy op: 0000-00-00, 3425 views

PlatformVoor atari waren er wel videogames gemaakt, maar echt succesvol waren ze niet. Het was Atari die voor de vonk zorgde die het gamevuur aanstak.

Op 27 juni richtte Bushnell met slechts 500$ Atari op en daarna ontwikkelde hij samen met een werknemer de Pong Arcademachine. Pong was een simpel tennis game waar je twee balkjes had en een balletje. Het spel was voor twee spelers en de hoek waarmee het balletje je balkje raakte en de plek waar het balletje de balk raakte bepaalde de hoek waarmee het balletje terugging. Een beetje zoals dat spel op de luchtkussenbaan.

Later bleek dat pong misschien geinspireerd was door het spel table tennis op de Oddyssey. Bushnell schijnt zelfs op de gastenlijst te staan van een van de presentaties van deze machine. Daar kwam een rechtzaak van waarin de rechter de auteur van table tennis in het gelijk stelde. En dus moest Atari een licentie betalen over het idee.

De kosten van deze licentie vielen uiteindelijk mee want pong was in de arcades inmiddels een groot succes en het zou niet lang meer duren voordat pong ook naar de huiskamers gebracht zou worden.

Naar deel 2

Volgende en vorige item:
PC Battlefield 2142
ALG Need for speed Carbon

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer