Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Stuurloze PSP

Door: Switchboy op: 2008-07-07, 3748 views

PlatformHet is al een tijdje angstvallig stil rond de PSP. Hoe komt dit toch?

Al een tijd lang zijn er berichten van ontwikkelaars die stoppen met ontwikkelen voor de PSP. En het is een hele tijd geleden sinds de laatste grote titel erop uit is gekomen. (God of War)

Voor de rest is alles wat erop uitkomt of een (slechte) port van een PS2 of grote EA game. Echt eigen games zoals de DS heeft zijn er niet.

En dat terwijl de PSP zoveel potentie heeft. Je hebt immers de kracht van een PS2 in je broekzak. Er kunnen films op gekeken worden. Internet, bellen, GPS-navigatie, muziek en ga zo maar door. Het kan niet op.
Ook is er echt een schatkist vol met zelfgeschreven software de zogenaamde homebrew.

Door de grote hoeveelheid aan functies bied de PSP zoveel mogelijkheden dat eigenlijk iedereen er wel wat mee kan. Maar daar zit meteen het probleem. Sony heeft hiermee een veel te grote slecht gedefinieerde doelgroep.

Doordat de doelgroep zo breed en slecht gedefinieerd is, is het heel moeilijk voor ontwikkelaars om er games voor te maken. Je weet eigenlijk niet voor wie je de game ontwikkeld. Dus belangrijke vragen blijven onbeantwoord. Zoals:
- Hoe moeilijk moet het spel zijn?
- Hoe ver mag het geweld gaan?
- Hoe kiddy mag het eruit zien?
- Welke muziek moet ik eronder zetten?

En zo kan je nog wel even door gaan. Hiertegenover kan je natuurlijk zeggen dat ontwikkelaars dan maar zelf hun doelgroep moeten bepalen. En dat deze dan vanzelf wel de PSP zullen kopen. Maar dat klink makkelijker dan het is. Sony richt zich met haar advertenties op een breed publiek. Als jouw spel maar een niche van die publiek aanspreekt, ga je dus niet zoveel verkopen.
Het zou ongeveer hetzelfde effect hebben als GTA uitbrengen op de Wii. GTA is op zichzelf echt een prachtgame. Maar het publiek van de Wii zal het spel links laten liggen.

Dus tot Sony een doelgroep kiest voor haar PSP zal het een beetje stuurloos rond blijven dobberren.
Een tweede probleem is dat ondanks homebrew een hoop goede dingen brengt er ook een schaduw aanzit. Het is namelijk echt een fluitje van een cent is om via gekraakte firmware UMD’s vanaf de memory stick te starten. Een oplossing voor dit probleem is om misschien hombrew is een sandbox mode toe te staan. Op nieuwe firmware.

Op die manier is er toch een mogelijkheid voor homebrew, terwijl er nu minder animo en ondersteuning vanuit de homebrew community is voor hacks die ook het laden van UMD’s toestaan.

Volgende en vorige item:
PC MySims komt naar PC
ALG FIFA 2009 screens

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer