Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

De geschiedenis van de Videogames: De eerste consoles

Door: Switchboy op: 0000-00-00, 5853 views

PlatformDe Magnavox Odyssey gelanceerd in 1972 was de eerste console ooit. Als je naar het plaatje kijkt lijk het alsof deze console zijn tijd ver vooruit was omdat het gebruik maakte van cartridges voor verschillende spellen. Maar dat is niet zo, de console was analoog dus er kon dus helemaal geen software op draaien! Op de cartridges was alleen een schakeling die het signaal naar de TV veranderde waardoor je een andere game kreeg. De console werkte op batterijen en was zoals ik eerder al noemde analoog en had daardoor trage reactie en geen geluid. Hij heeft nooit zo goed verkocht.
Atari maakte een thuisversie van het populaire pong in 1975. De meeste winkels wilde het niet verkopen vanwege het slechte verkopen van de Odyssey. Maar na een presentatie op de Consumer Electronics Expo in 1975 werd Atari benaderd door de winkelketen Sears. Die in ruil voor exclusieve verkoop 150.000 exemplaren bestelden en hielpen met de productie. Het was een enorm succes. Ook al kon je er maar een spel op spelen. Want het bracht het arcade gevoel bij je thuis en je kon je highscore bijhouden.In 1976 kwam Coleco met een console op de markt die in vijftien uitvoeringen beschikbaar was. De meest verkochte versie had zes games waarvan vier er erg op pong leken en de twee anderen waren schietspellen die je met de lightgun speelde. Die lightgunt was z'n tijd ver vooruit. Het reageerde op wit licht. Dus als je het op een felle lamp richtte werd het ook als een hit beschouwd.

Je ziet dat op alle consoles maar een beperkt aantal spelletjes gespeeld konden worden. Daar zou met de komst van de tweede generatie verandering in komen.

-Switchboy

Volgende en vorige item:
PC Runescape
PC Battlefield 2142

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer