Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Sid Meier Civilization Revolution

Door: Ryaden op: 2008-07-12, 4889 views

PlatformCivilization is...
Voor degenen onder ons die nog nooit een Civ game heeft gespeeld, een kleine introductie. De Civ spellen zijn Turn based strategy games waarin een speler een cultuur kiest, met keuzes zoals Caesar met de romeinen, of Ghandi met Indianen en nog 14 andere culturen. Je begint met een klein dorpje en je bouwt het zo uit totdat je de hele wereld domineert. Onderweg breid je je steden uit, bouw je nog meer steden, leert je bevolking meer technieken en je bouwt een leger, om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt voor jou.Port van de PC? NEE
Gelukkig is Civilization Revolution niet een rechtstreeks port van de vorige civ games, maar hebben ze het hele spel van het begin af aan opgebouwd. Uiteraard met de gedachte dat het een console spel zou worden, aangezien dit toch een minder makkelijk overzicht en gameplay heeft dan de PC. Firaxis, de makers van het spel, heeft voor een goed evenwicht gekozen. Ze hebben Civilizations Revolution niet te uitgebreid gemaakt, waardoor het een goede introductie is voor nieuwe spelers, maar ook weer niet te simpel, anders hadden de meer ervarende gamers zoiets van: 'Nee dit is niks'.

De Zulu's, of toch maar Cleopatra?
In Civilization Revolution kun je kiezen uit 16 culturen. Elke cultuur heeft zijn eigen specialiteiten en nadelen. De engelsen bijvoorbeeld beginnen al gelijk met een beroemd persoon, die voor een bonus in de stad zorgt. Het spel kan gespeeld worden op vijf verschillende niveau's gespeeld worden. Chieftain, het makkelijkst, tot en met Deity, het moeilijkst. De potjes zijn ook een stuk verkort, zo duurt een potje nu maar "enkele uren", waar je vroeger wel dagen bezig was met micromanagen etc.

Win hoe jij wilt.
Dit maakt het niet minder leuk, want er is nog genoeg strategie in het spel aanwezig. Zo kan je op vier verschillende manieren winnen. Namelijk met world dominance (neem de hoofdsteden van de vier andere culturen over), Technologische overwinning (stuur een ruimteschip naar Alpha Centauri), Culturele overwinning (bouw de United Nations, na zoveel culturele hoogtepunten) of een economische overwinning (bouw een wereldbank, als je 20.000 heb). Het hangt van je eigen speelstijl af, welke overwinning jij het leukst vind. Het is leuk om je steden op te bouwen en andere steden over te nemen door middel van de grote cultuurverschillen. Maar ook is het heel leuk om met een heel leger voor de deur van een stad te staan om vervolgens alle units die de stad beschermen te vernietigen.

Diploma-tiek.
Uiteraard is er ook weer diplomatiek in gemengd. Zo kan het zijn dat een andere cultuur vind dat jij in de weg ligt, maar toch leuke technologiën heb, dus dan kan hij/zij zeggen dat hij sterker is en dat hij je voor zoveel beurten met rust laat als jij die technolgie geeft. Uiteraard hoef je er geen gehoord aan te geven. Waarschijnlijk breekt er dan een oorlog uit tussen jou en de andere cultuur, maar als je daarop voorbereid bent, is er niets aan de hand.

Online.
Ook online is Civilization Revolution beschikbaar. Met een groepje gamers kan je zo tegen elkaar strijden, of in een team 2vs2 vechten. Genoeg plezier te vinden, ook online!

Cartoon meets Sims taal.
De Civ game is niet meer zo uitgebreid als het geweest is. Het spel is meer casual geworden. Waarschijnlijk omdat er steeds meer casual gamers komen. De graphics zijn niet opperbest, maar op een leuke manier neergezet. Het geeft een beetje een cartoon sfeertje. Kijk bijvoorbeeld naar de leiders van de culturen, deze zien er leuk uit en praten een soort Sim taaltje.

Conclusie.
Dit spel is echt weggelegd voor de console gamer die houd van Civilization spellen. Het is minder diepgaand dan de vorige delen. De hardcore gamer kan teleurgesteld zijn, maar de casual gamer zal dit spel grijs spelen. Firaxis heeft een moeilijke maar goede beslissing gemaakt door het spel net ietsje anders te maken dan dat het geweest is.

Review score van 70 van de 100

Volgende en vorige item:
ALG Grand Theft Auto: San Andreas: Badlands & San Fierro Walkthrough
ALG Stormrise aangekondigd door Sega

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer