Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Fifa 2009

Door: Ryaden op: 2008-10-16, 4662 views

PlatformFIFA 2009 Algemeen.
Ook dit jaar levert EA games goede game. Alles is aanwezig. Een goede gameplay, mooie graphics en het spel wordt goed tot in de detail uitgewerkt.

Nieuw: Be a Pro mode.
De grootste verandering is het Be a Pro mode. Dit is in elke EA sportgame geplaatst en het doet het goed. Er zit een zeer goed creatiesysyteem in, waarbij eigen spelers ontworpen kunnen worden. De Be a Pro mode heeft daarbij ook een redelijke opbouw in seizoenen, maar het is net een beetje te oppervlakkig. Er zijn nog niet echt heel veel mogelijkheden.
Voor degenen die één speler willen zijn en deze zelf willen laten groeien in zijn techniek en kunsten in zowel hun club als in het nationale elftal is dit zeker het antwoord.Verbeteringen.
Elk jaar komt Fifa met verbeteringen. Ook dit jaar zijn er meer dan 200 verbeteringen toegepast door EA games. Sommigen zichtbaar, anderen niet.

Er is nu rekening gehouden met de grootte en zwaarte van een speler, waarbij een grotere en zwaardere speler sterker is in duels dan een kleinere lichtere speler. Een kleinere en lichtere speler zal ook veel sneller op de grond vallen dan zijn zwaardere tegenspeler.

Ook is de AI van de tegenstander sterk verbeterd. Er zullen nu momenten zijn waarbij de tegenstander om de bal vraagt en echt de diepte in rent om zo vervolgens met een mooie steekpass de verdediging te passeren. Er zullen zeker momenten zijn waarbij er niets meer gedaan kan worden dan hopen dat de keeper de bal tegenhoudt. Wel zitten er nog foutjes in, bijvoorbeeld de zijlijn, soms loopt de AI zomaar de bal over de zijlijn, of wordt de AI aangespeeld en dan laten ze de bal over de zijlijn rollen, terwijl de bal makkelijk gestopt had kunnen worden. Het zijn nog een paar kleine foutjes. Ook de keeper is verbeterd. De keeper komt nu veel sneller en agressiever uit dan in de voorgaande games. Nog laat de keeper soms onnozele ballen door, maar de meeste ballen worden toch te grazen genomen.

Ook is er gewerkt aan het tackelen en het vallen van een tackle. Dit is goed afgewerkt en negen van de tien keer valt de speler op de goede manier. Een nadeel is wel dat het zeker lijkt dat de scheidsrechter heel partijdig is. Één kleine overtreding op de tegenstander resulteert al snel in een vrije trap. Maar zelf onderuit geschopt worden kan resulteren in een geblesseerde speler, maar dan laat de scheidsrechter gewoon doorspelen.

Uiteraard kunnen er ook weer bepaalde trucjes worden gedaan, met verschillende gradaties. Zo kan een speler van een iets mindere ploeg veel minder trucjes dan een speler die bij een topclub voetbalt. Het werkt goed en soepel. Op deze manier wordt de game net even afgemaakt.


Online
Ook online zijn er verbeteringen. Er kunnen nu matches gespeeld worden waarbij er echt 20 man tegelijk aan het spelen is, 10 tegen 10 wedstrijden waarbij iedereen een speler op het veld is. Mogelijk is ook om met meerdere mensen een FIFA club op te richten om zo vervolgens in verschillende competities te strijden voor de nummer één positie.

Nieuw is ook het FIFA Football Live Season. Hierbij kan men verschillende competities live volgen, waarbij het belangrijk is hoe de spelers in die competitie in het echt spelen. Zo zijn de kwaliteiten van de spelers in het spel afhankelijk van de gespeelde week van de echte spelers en hun wedstrijd. Helaas moet er wel betaald worden om deze competities te volgen -een competitie wordt gratis bijgeleverd bij het kopen van het spel- voor mij was het het niet waard, maar er zullen vast genoeg FIFA spelers zijn die het waard vinden om net nog meer het echte voetbal gevoel te krijgen.

Graphics
Grafisch ziet FIFA 09 er ook weer goed uit. Dit is elk jaar wel het geval, met elk jaar kleine verbeteringen. Be a Pro mode is goed gedetailleerd: de spelers zien er van dichtbij zeer netjes uit. Ook verbeterd is het juichen van de spelers als er gescoord is. Men kan nu zelf met de speler lopen om vervolgens een bepaalde beweging te maken naar het publiek. De stadions zien er ook goed uit. En het gras is nog steeds groen!

Geluid
Uiteraard zijn de liedjes in de menu's bijgewerkt naar recente liedjes. Op het veld zijn de geluiden ook goed, het commentaar is er weer van Evert ten Napel en Youri Mulder, als het commentaar op Nederlands gezet wordt, want die kan gewijzigd worden. Iedereen weet ondertussen wel hoe irritant het Nederlandse commentaar kan zijn.

Conclusie.
De grote verbetering is de nieuwe mode, Be a Pro mode. Ook is de game zeer goed verbeterd grafisch, online en in de actie op het veld, het is veel realistischer en net wat beter dan de vorige jaren, waardoor er weer genoeg seizoenen, competities en wedstrijden te spelen zijn!

Review score van 80 van de 100

Volgende en vorige item:
PC Vooruit- en terugblik kerstgolf PC
ALG Overzicht E3 2008 Deel 2

1 reacties

Reacties:

Geplaatst op: 1-01-1970: 1:00 door: Switchboy

switchboy's avatarIk moet wel zeggen dat ze de goede kant opgaan met dit spel. Ze zijn ook eindelijk eens innovatief bezig voor de PC versie. Die heeft namelijk een compleet nieuwe besturing. Die de muis erbij gebruikt. In het begin is het heel erg wennen. Maar uiteindelijk speelt het wel grappig. Al gaat er nog steeds niet boven een gamepad wat dat betreft.


Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer