Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Surgeon Simulator iPad review

Door: Switchboy op: 2014-03-17, 5590 views

PlatformAltijd al een chirurg willen zijn? Met Surgeon Simulator kruip je nu ook op de iPad in de huid van de onhandige chirurg Nigel Burke. En zul je allerlei operaties uit moeten voeren om het leven van je patiënt Bob te redden.



Aanraak besturing


Het meest opvallende verschil tussen de PC en iPad versie is dat je nu een aanraak besturing gebruikt in plaats van de muis om de handen van Nigel te besturen. Hierdoor kan je dus meerdere instrumenten tegelijk bedienen. En kan je door middel van hard of minder hard swipen bepalen hoeveel kracht je een beweging meegeeft.

Extra content


Je zult Bob moeten helpen door hart, long of nier transplantaties uit te voeren, net als op de PC. Maar in de iPad versie kan je ook mond en oog operaties verrichten. Ook is er een gamemode die ook in de PC versie zit waarbij je Bob in een rijdende ambulance of in de ruimte moet opereren. Genoeg content om je mobiel mee te vermaken. Ook de soundtrack valt niet tegen

Whoops


De onhandigheid van Nigel speelt de hofdrol in de game. De controls zijn hierdoor expres onnodig ingewikkeld gemaakt, waardoor dingen als snel uit de hand lopen. Ook zijn er leuke toevoeging die het spel extra uitdagend maken. Zo is het bijvoorbeeld wel erg makkelijk om je horloge in de buik van Bob te verliezen.



Het spel balanceert de hele tijd op het randje van absurditeit en weet het nog met een zekere graad van surrealisme te verkopen ook. Hierdoor blijft het spel verrassend en raar. En toch weet deze rare game je geboeid te houden. In het spel zal je niet falen? Nee je zult spectaculair falen! En dat allemaal zonder je zorgen hoeven te maken over een eventuele tuchtzaak.

Conclusie:


Pluspunten
+ De humor is weird maar grappig
+ Het maakt falen leuk?
+ Heel veel verborgen en minder verborgen mogelijkheden

Minpunten
- De rare besturing en mechanica
- Gelimiteerd aantal operatie mogelijkheden

Review score van 75 van de 100

Volgende en vorige item:
ONE Xbox One verschijnt in september
ALG Valve onthuld opnieuw ontworpen Steam controller

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!



Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).





Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer