Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Sims 2

Door: Ryaden op: 2007-06-11, 5489 views

PlatformMaxis, de makers van het spel, begonnen een aantal jaar geleden met Sim City. Na dit, kwam het topspel, The Sims. Het was net uit en schoot gelijk naar de top. Het was, het nummer 1 spel allertijden op de PC. Nu een aantal jaren later, is het volgende deel uitgebracht.

Gameplay, hetzelfde als zijn voorganger. Maar genoeg nieuwe aspecten.
De besturing is hetzelfde gebleven als zijn voorganger. Dit is mooi, want de besturing is dus simpel en voor iedereen te begrijpen. natuurlijk zijn er veel nieuwe aspecten aan het spel toegevoegd. Zoals verouderen. Je Sims kunnen nu oud worden, en doodgaan aan ouderdom. Zo kan er dus een hele familie ontstaan, vanaf de opa en oma tot aan de kleinkinderen toe. Er ontstaat een hele familieboom en de kinderen lijken veel op hun ouders, wat het nog echter maakt. Er is dus sprake van 'Genetics'.Belangen en Angsten
Ook een leuke nieuwe toevoeging zijn de belangen en angsten. Een Sim heeft nu bepaalde belangen die volbracht moeten worden en angsten die ontweken moeten worden. Deze belangen zorgen ervoor dat de Sims het nog meer naar hun zin hebben in hun huis, of op hun werk. Als niet aan deze belangen wordt voldaan, kan het zijn dat je Sim ongelukkig wordt, en niemand wilt de hele dag een huilende Sim besturen toch? En als zelfs veel belangen worden volbracht kan je geheime voorwerpen vrijspelen, zoals een Geldboom! Dit is natuurlijk naast de standaard behoeften, die er ook nog altijd zijn.

Geluid en Muziek
De muziek in de Sims 2 is altijd gezellig. En als je de muziek saai vind, kan je je eigen nummers ook laten afspelen in het spel. De geluiden die de Sims maken en die je hoort zijn ook heel leuk. Zo hoor je je sims lopen op de vloer, en je hoort ze plassen in de WC. Ze zingen onder de douche. En de gesprekken zijn ook leuk om te horen, ookal versta je niet wat ze zeggen, want het is Simtaal. Of je hoort heel de tijd een huilende baby, als je niet op de baby let.

Graphics
Op de graphics is niets aan te merken. Als je een goede computer hebt, zijn de graphics schitterend. Mooie beelden, alles is mooi en duidelijk afgewerkt. De Sims 2 is met graphics zeer goed vooruit gegaan vergeleken met zijn voorganger.

Variatie
Dit is het beste punt in de Simsreeks. Er is heel veel variatie. Alles varieert. Niets is hetzelfde als de vorige keer. Er gebeurt altijd iets, waardoor het spel toch weer een andere weg inslaat of toch afwijkt van de vorige keer. Dit maakt de Sims wederom ook leuk. Een spel dat constant hetzelfde is, is niets aan. Variatie is de sleutel tot succes bij Maxis.

Conclusie
Het is een goed spel. Leuk om te spelen. Het wordt haast niet saai. Goede muziek, leuke geluiden. Mooie graphics. En er is heel veel controle van jezelf, om je Sims een zo goed mogelijk(of slecht mogelijk) leven te laten leiden. Ook zijn er verassend leuke interacties en veel variatie. Het is zeer zeker een topgame. Het spel heeft zeker de hype doorgezet, en zelfs vergroot. Beter dan zijn voorganger. De Sims 2 draait niet voor niets mee in de top 10 van beste PC Games, op dit moment.

Review score van 75 van de 100

Volgende en vorige item:
PC Direct X 10 patch Company of Heroes
Wii Scarface op de Wii

4 reacties

Reacties:

Geplaatst op: 1-01-1970: 1:00 door: Switchboy

switchboy's avatarHet voordeel aan het The Sims franchise is dat wanneer het begint te verevelen EA alweer met een expantion klaarstaat...

Geplaatst op: 1-01-1970: 1:00 door: Ryaden

Ja en aan de ene kant is dat slim aangepakt van EA, maar zo wordt wederom weer een spel uitgemolken door EA games en dit gebeurt al zo vaak.

Geplaatst op: 1-01-1970: 1:00 door: Switchboy

switchboy's avatarDaar houd EA gewoon van, flappen in hun zakken!

Geplaatst op: 1-01-1970: 1:00 door: Ryaden

Ja, maar dat geeft nadelen voor de consumenten, want men heeft geen zin om constant maar weer een nieuw deel te kopen. Elke keer weer ongeveer 60 Eurie neerleggen voor een paar nieuwe aspecten in het spel.
Natuurlijk blijven er altijd wel mensen die er gek genoeg voor zijn!


Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer