Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Prey

Door: Switchboy op: 0000-00-00, 2308 views

PlatformAls je prey voor het eerst ziet lijkt het net alsof je naar Doom 3, maar dan net iets mooier, kijkt. Dat kan kloppen want het draait op dezelfde engine. Ze hebben de engine echter zwaar aangepast om allemaal freaky dingen te laten gebeuren. Hierover later meer.


Het spel begint als je als tommy, een of andere indiaan, in een WC wat in jezelf staat te praten. Je loopt naar buiten waar een ouwe indiaan je op staat te wachten. Die begint een verhaal tegen je op te hangen, dat het leven in het reservaat lang zo slecht nog niet is. Jij hebt daar echter andere ideeën over en je wilt met je vriendinnetje, het barmeisje, het reservaat uit. Twee mannen beginnen een beetje naar te doen tegen het barmeisje. Ha! Eindelijk de eerste actie! Je slaat ze met een leuk stuk gereedschap tot moes. Op dat moment hoor je iets geks, zie je allemaal lichten en wordt je aan boord van het ruimteschip gezogen.


Vanaf dat moment zit je in een wereld waar je niet meer weet wat onder en boven is. Deuren op anussen of vulva's lijken (echt waar! Ze doen het er gewoon om!). En je door "portals" zomaar in andere ruimte kan komen.


Alsof dat allemaal nog niet genoeg is kan je ook met de zwaartekracht fucken. Je hebt speciale "walkways" waarmee je over muren en plafonds kan lopen. Deze walkways kunnen door iedereen aan of uit gezet worden. En vijanden maken er ook gebruik van. Je kan dus van alle kanten beschoten worden! Ook zijn er ruimtes waar je door op zwaartekrachtschakelaars te schieten de zwaartekracht kan veranderen. Ook kan je door oude indianen krachten als een geest uit je lichaam treden en dwars door krachtvelden heen lopen om schakelaren om te zetten. Gooi dit allemaal bij elkaar en je krijgt een leuke puzzel shooter.


Er is jaren aan dit spel gewerkt. En dat merk je in het spelen. De besturing voelt zeer goed aan. De graphics zijn prachtig. En zelfs het "verhaal" is niet zo slecht als in de meeste shooters.


Ik heb dit spel in één ruk uitgespeeld, het is op zo'n manier verslavend dat je gewoon verder wil komen en dat gevoel heb ik lang niet meer gehad met een game. Dat komt misschien ook vanwege de onvoorspelbaarheid. Mannetjes kunnen echt overal vandaan komen, boven onder op de muur. Duur bloedende deuren, die wel erg veel weg hebben van, nou ja kijk zelf maar:


Ook de multiplayer is echt snel en chaotisch eindelijk weer eens wat anders dan die "realistische" sluipgames. Het komt hier weer echt op reflexen aan en niet op je sneak skills.

Conclusie:
Prey is een leuk vernieuwend spel wat zeker de moeite waard is. Al is het maar om die irritante stem in dat schip het zwijgen op te leggen!

Review score van 75 van de 100

Volgende en vorige item:
PC Civilizations IV
360 Battlefield 2: Modern Combat

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer